Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Kolokithakia Tiganita

recette grecque des Kolokithakia Tiganita - tranches de courgettes frites

Type de recette: cuisine grecque     Τύπος συνταγής :Ελληνική κουζίνα
Quantité: recette prévue pour environ 4 à 6 personnes  Ποσότητα: πρόβλεψη συνταγής για 4-6 άτομα περίπου.
Temps de préparation : environ 35 minutes. Χρόνος προετοιμασίας:περίπου 35 λεπτά
Temps de cuisson : 20 minutes. Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Auteur :
Ingrédients : Υλικά

  • 500g de petites courgettes 500 γρ.μικρά κολοκυθάκια
  • 1 oeuf      1 αυγό
  • du lait       γάλα 
  • du sel       αλάτι
  • 1 assiette de farine   1 πιάτο αλεύρι
  • de l' huile d'olive       λάδι ελιάς
Marche à suivre:
cuisson tranches de courgettes
Nettoyer les courgettes sous l'eau courante.Να πλύνετε τα κολοκυθάκια με τρεχούμενο νερό

Couper les courgettes en tranches, dans le sens désiré : en longueur ou en largeur.Να κόψετε τα κολοκυθάκια σε φέτες ,όπως επιθυμείτε : κατα μήκος ή φάρδος.

Battre l'oeuf dans une assiette creuse avec un peu de lait, saler.
Να χτυπήσετε το αυγό σ 'ένα βαθύ πιάτο με λίγο γάλα, να αλατίσετε.

Mettre un peu de farine dans une autre assiette creuse.
Να βάλετε λίγο αλεύρι σ 'ένα άλλο βαθύ πιάτο

Faire chauffer une généreuse quantité d'huile d'olive dans une poêle.
Να ζεστάνετε μια γενναία  ποσότητα απο λάδι  σ 'ένα τηγάνι .

Presser les tranches de courgettes dans l'oeuf de chaque côté puis faire de même dans la farine.
Να πιέσετε τις φέτες κολοκυθιών μέσα στο αυγό απο κάθε πλευρά,  μετά  να κάνετε το ίδιο μέσα στο αλεύρι.

Faire frire des 2 côtés jusqu'à ce que les courgettes soient bien dorées et déposer sur une assiette recouverte de papier absorbant.
 Να τηγανίσετε τις 2 πλευρές έως ότου τα κολοκυθάκια ροδίσουν και να τα  εναποθέσετε σ 'ένα πιάτο
καλυμμένο  με απορροφητικό χαρτί

Servir les tranches de courgettes frites accompagnées de scordalia.
Να σερβίρετε τα τηγανητά κολοκυθάκια με σκορδαλιά.

Les tranches de courgettes frites se dégustent chaudes ou froides.
 Τα τηγανητά κολοκυθάκια τρώγονται ζεστά ή κρύα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου